petak, 15. srpnja 2011.

Ulični glazbenik Petar i kompić Roki

U strahovito vruće i sparno jučerašnje zagrebačko popodne, na izlasku iz tramvaja odmah su me privukli zvuci harmonike. Ne onih "narodnih" pjesama, ne onih koji prate zavijanja cajki i cajkana, nego onakvih kakvi su pratili starogradske i kakvi se čuju po zapadnoj Europi i - kakve jako volim. (Nema to veze s podrškom ili protivljenjem ulasku u Europsku uniju! :))
Bilo je jedan popodne i ulični glazbenik našao je ispod zida samo oko pola metra hlada.
Dozvolio mi je da napravim kratku snimku za moj blog, predstavio se kao Petar Gera, ulični muzičar. Svira harmoniku od svoje petnaeste godine, uglavnom po Zagrebu ali svirao je i po Europi: po Italiji, Belgiji, po Londonu... Svira zaista vješto i lijepo ga je slušati.
Za svog malog pratitelja kaže da je to njegov kompić Roki.
Sretno, Petre i Roki!


 




Nema komentara :

Kopiranje autorskih radova (pjesama i proze) dozvoljeno je jedino za privatnu upotrebu,
BEZ IZMJENA, KOMPLETNO, S ORIGINALNIM NASLOVOM I S NAVEDENIM IMENOM AUTORA!
U tom obliku i na taj način radovi se smiju stavljati na nekomercijalne stranice, blogove, forume... Dozvoljena je upotreba i u edukativne i slične svrhe ali ne komercijalno. Za to se, molim vas, javite autoru preko stranice za kontakt, kao i za korištenje sadržaja za čitanje ili recitiranje na priredbama i natječajima.

Ostali zapisi, vijesti, informacije, mogu se slobodno preuzeti uz navođenje izvora.
Želite li takve sadržaje umnožavati, na bilo koji način komercijalno distribuirati pjesme ili priče, tiskati, uglazbljivati, podrazumijeva se da je neophodan kontakt radi dogovora. Upotreba tih materijala koja nije u skladu s navedenim podliježe Zakonu o autorskom pravu i moralnom pravu vlasnika.

Adresa za kontakt nalazi se na stranici "O meni i blogu".