nedjelja, 19. lipnja 2011.

Goričke večeri 2011: "Spark" - večer za Japan

U sklopu tradicionalne ljetne kulturne manifestacije "Goričke večeri" koja traje mjesec dana a održava se pod pokroviteljstvom Grada i pod okriljem POU Velika Gorica, i Udruga umjetnika "Spark" je svake godine angažirana na više načina. Jedan od njih je i poetsko-glazbena večer koja je ove godine posvećena Japanu. Glavni razlog za to naći ćete u dvije rečenice iz uvodnog govora voditeljice Mirjane Marković: "Sparkovi pisci, pjesnici, slikari i glazbenici, žele ovu večer poslati dalekim neznanim prijateljima ono najvrjednije što mogu dati – zraku pozitivne energije, lijepih misli i ljudske podrške. Kroz glazbu, stihove i neizostavnu haiku poeziju."
Priredba je održana u Domu kulture, u popularnoj "Dvorani Galženica". U izlogu knjižnice koja se nalazi u prizemlju zgrade izloženo je nekoliko mojih haigi (slika dolje, desno) i puno haikua "Sparkovaca" (Zdenka Mlinar, Veronika Prvonožec, Zorica Krznar-Blagec) i japanskih velikana ovog izražaja, ukrašenih prigodnim crtežima Veronike Prvonožec. U foajeu dvorane postavljena je privremena izložba umjetničkih slika koje su članovi "Sparka" izradili inspirirani Japanom.

Ivica Smolec - Haige u izlogu knjižnice
Neki od tih panoa nalaze se na donjim slikama.
Predsjednica Udruge umjetnika "Spark" Vlasta Zaloker, voditeljica svečanosti Mirjana Marković i bivša predsjednica, zadnjih osam godina, Đurđa Parać:

Jasna Zaloker
Mirjana Marković
Đurđa Parać

Ja sam pročitao nekoliko svojih haikua. Vlastite pjesme čitali su i Đurđa Parać i Stjepan Vitez. Marica Odrčić na desnoj donjoj slici recitira svoju pjesmu a u pozadini pozornice sjede Dražen Jančić i Mirjana Marković koji su čitali svoje pjesme i pjesme drugih članova Udruge.

Ivica Smolec
Marica Odrčić
Dva dječaka, Filip Topić i Josip Šipek, na klaviru su davali glazbenu podlogu prilikom čitanja haikua.
U intermecima se događao glazbeni dio programa: Zvonko Knežević s gitarom, Sandra Kulier i vokalni ansambl "Danice" te sopranistica Amela Jančić Priganica.












Nema komentara :

Kopiranje autorskih radova (pjesama i proze) dozvoljeno je jedino za privatnu upotrebu,
BEZ IZMJENA, KOMPLETNO, S ORIGINALNIM NASLOVOM I S NAVEDENIM IMENOM AUTORA!
U tom obliku i na taj način radovi se smiju stavljati na nekomercijalne stranice, blogove, forume... Dozvoljena je upotreba i u edukativne i slične svrhe ali ne komercijalno. Za to se, molim vas, javite autoru preko stranice za kontakt, kao i za korištenje sadržaja za čitanje ili recitiranje na priredbama i natječajima.

Ostali zapisi, vijesti, informacije, mogu se slobodno preuzeti uz navođenje izvora.
Želite li takve sadržaje umnožavati, na bilo koji način komercijalno distribuirati pjesme ili priče, tiskati, uglazbljivati, podrazumijeva se da je neophodan kontakt radi dogovora. Upotreba tih materijala koja nije u skladu s navedenim podliježe Zakonu o autorskom pravu i moralnom pravu vlasnika.

Adresa za kontakt nalazi se na stranici "O meni i blogu".