četvrtak, 19. svibnja 2011.

Zakaj ne?! - poezija i glazba na Radio Zelini

(To je to, kliknite tu pa slušajte.)

Možete poslušati i samo:

"Pjevam za nas" - Đuro Pišpek komponirao i izveo prema mojoj pjesmi
"Kameleon" - Zvonko Kvaternik komponirao i izveo svoju pjesmu

Zvonko Kvaternik ugostio je u četvrtak, 19. svibnja, mene, kantautora Đuru Pišpeka i Nenada Dana Koziga u emisiji koju uređuje i vodi već petnaest godina. Profesor glazbe Nenad Dan Kozig je preko radija uputio poziv autorima da se kandidiraju za 1. glazbeni festival u Adamovcu "Po dragomu kraju". Đuro je pjevao i svirao, išlo je ponešto i s njegovog CD-a "Oblaki". Ja sam pričao poeziju i o poeziji, malo iz knjige "O ljubavi i tuzi" ali više svoje kajkavske pjesme kojih nema u toj knjizi.
Emisija se zove "Zakaj ne?!", za one koji ne znaju kajkavski, to u doslovnom prijevodu znači "Okay!".
I Zvonko je pjesnik, đitra-maher, kanta-utor itd, pa je i on jednom protestnom opalio koga treba.


Svi imamo slušalice jer se telefonom u emisiju uključio Branko Kraljević iz "Optike Kraljević" s malo reklame i s divnom, plemenitom ponudom: siromašni građani, uz potvrdu od Karitasa, mogu kod njega dobiti besplatne naočale. Više možete čuti u emisiji, link je ispod naslova bloga.


He, he, na ovoj slici, valjda zbog blica, izgleda kao da Zvonko ima sasvim bijelu kosu.



Galerija Sveti Ivan Zelina - stalni postav Nade Žiljak

Prije emisije imali smo vremena pa smo posjetili ovu lijepu galeriju uređenu u ruralnom štimungu, s prostorijama bez stropova, tako da se između stropnih greda može vidjeti tavanski prostor (bez poda). Naravno, sve je čisto i blistavo. Zidovi su prekriveni umjetničkim slikama velikog formata, kao što vidite na fotografijama.















Na moju prvu godišnjicu nepijenja i nemirisanja alkohola nuđen sam finim domaćim vinima i komovicama i svakakvim drugim iskušenjima! Da ne bi! Dok znam izgovoriti svoje ime, neću piti! I, dok se pije i dok u meni junačko srce bije, ne izlazim ispod stola!
    



Nada Žiljak bavi se i nekim revolucionarnim istraživanjima (Infraredart) s nekakvim pigmentima boje koji potpuno onemogućuju falsificiranje slike. Naime, na istom platnu nalaze se dvije slike – jedna, u boji, koju vidimo golim okom i druga, u sivim tonovima, vidljiva kroz neki aparat. Ovo je primjer iz kataloga. Lijeva i desna slika su na istom platnu.






Doviđenja, Sv. Ivan Zelina, vidimo se opet!









Nema komentara :

Kopiranje autorskih radova (pjesama i proze) dozvoljeno je jedino za privatnu upotrebu,
BEZ IZMJENA, KOMPLETNO, S ORIGINALNIM NASLOVOM I S NAVEDENIM IMENOM AUTORA!
U tom obliku i na taj način radovi se smiju stavljati na nekomercijalne stranice, blogove, forume... Dozvoljena je upotreba i u edukativne i slične svrhe ali ne komercijalno. Za to se, molim vas, javite autoru preko stranice za kontakt, kao i za korištenje sadržaja za čitanje ili recitiranje na priredbama i natječajima.

Ostali zapisi, vijesti, informacije, mogu se slobodno preuzeti uz navođenje izvora.
Želite li takve sadržaje umnožavati, na bilo koji način komercijalno distribuirati pjesme ili priče, tiskati, uglazbljivati, podrazumijeva se da je neophodan kontakt radi dogovora. Upotreba tih materijala koja nije u skladu s navedenim podliježe Zakonu o autorskom pravu i moralnom pravu vlasnika.

Adresa za kontakt nalazi se na stranici "O meni i blogu".